Sūris „Džiugas“

Džiugas

Pagal individualų užsakymą, brandinto net 48 mėnesius, tik Jums išrinkto ir specialiai laužyto kieto sūrio DŽIUGAS „galva“ – originali dovana ir stilingas šventinės puotos akcentas, puikios lauktuvės. Tai, ko gero, analogų Lietuvoje neturintis tiek pats produktas, tiek jo pakuotė, džiuginantis akį kokybės ir skonio derinys.40% rieb. s.m. vidutinio riebumo kietas fermentinis sūris, gaminamas ir parduodamas 12, 18, 36 ir 48 mėnesių brandinimo. Tačiau būtent 48 mėnesius brandintas sūris DŽIUGAS – tikras senolis, užimantis garbingiausią vietą kolekcijoje. Tai prabanga ir aukščiausia kokybė. Rafinuotumas ir elegancija. Pikantiško, aitraus ir švelnaus pieno ir džiovintų vaisių saldumo harmonija. Dar labiau tirpsta burnoje. Dar tvirtesnės žievės. Dar sodresnio aromato. Dar geltonesnės spalvos su oranžiniais atspalviais. Dar subtilesnių ir traškesnių kalcio druskų kristalėlių nusėtas… tai puikus „draugijos“ sūris, kurį skanaujant neprailgsta laikas ir pokalbių kamuoliukai mezgasi vienas po kito. Šis sūris išsiskiria plona, bet tvirta žieve, gelsvais ir oranžiniais atspalviais, bei aristokratišku skoniu – stipriu ir turtingu. DŽIUGAS priklauso kietųjų sūrių grupei, kurią atstovauja ir tokie garsūs pasaulyje Parmigiano Reggiano bei Grana Padano, tad net mažas tvirto ir kieto lietuviško sūrio gabalėlis pamalonina gomurį pikantišku stiprumu, lengvu aitrumu ir maloniai sutraška subtiliais kalcio druskų kristalėliais. Žemaitijos sūrininkai siūlo klasikinį kieto sūrio pateikimo būdą – laužytą „galvą“, kai brandaus sūrio žievė tampa indu sūrio gabalėliams. Paimkite sūrio gabalėlį ir užsimerkite. Sutrupinkite jį pirštų galiukais… Užuodžiate? Tarsi vaivorykštės išsiskleidžia kvapai, tolumoje dunkso pilys, girdisi prašmatnios puotos garsai… Atsimerkite. Taip, tai sūris. Brandintas 48 mėnesius DŽIUGAS.

Produkto autorius (kūrėjas)

AB „Žemaitijos pienas“ sūrininkai.

Įmonė, gaminanti produktą

AB „Žemaitijos pienas“ Sedos g. 35, Telšiai.

Įmonėje įdiegta kokybės vadybos sistema, atitinkanti ISO 9001, ISO 22000 bei BRC standartų reikalavimus.

Produkto mažmeninė kaina Lt

Vidutinė sveriamo sūrio kaina 36 Lt/kg

Produkto pardavimai per mėnesį, per metus; kaip augo produkto pardavimai nuo gamybos pradžios?

Pardavimai

Produkto reklaminė sklaida

Sūris DŽIUGAS reklamuojamas nuolat, nes kasmet pirkėjams Lietuvoje ir užsienyje pasiūlomas naujas, originalus produktas, rinkinys, atnaujinama pakuotė.

Produkto pasiekiamumas plačiajai visuomenei

Sūris DŽIUGAS  parduodamas visoje Lietuvoje, vykdoma mažmeninė, didmeninė, užsakomoji prekyba. Sūris tiekiamas visuomeninio maitinimo įmonėms, jo galima paragauti įvairiose šventėse, degustacijose. Atsižvelgiant į vartotojų poreikius, sūris DŽIUGAS parduodamas 12; 18; 36 ir 48 mėnesių brandinimo. Sūris pardavinėjamas sveriamas, pjaustytas, laužytas, tarkuotas.  Supakuotas po 50; 100; 180; 200; 350 gramų ir sūrio „galvomis“, kurios sveria apie 4 kg.

Produkto ekologinės savybės

2010-08 mėn. pradėta ekologiško kieto fermentinio sūrio gamyba. Sūrio gamybai naudojamas ekologiškas pienas.

Produkto išskirtinumas

Unikali technologija bei naudojamų raugų kultūrų kompozicija, kurios dėka sūris atlaiko ilgus brandinimo terminus, neprarasdamas kokybės ir įgauna būdingas juslines savybes. Puikus skonis ir aukščiausia kokybė, derinama su originaliomis pakavimo idėjomis suteikia sūriui išskirtinumo.

Produkto gamybos ypatumai

Sūrio DŽIUGAS gamybai naudojamas kokybiškas karvių pienas, kuris gamykloje yra valomas, standartizuojamas, iki reikiamo riebumo ir pasterizuojamas. Vėliau  reikiamoje temperatūroje  užraugiamas, panaudojant specialias pienarūgštes mikroorganizmų kultūras bei fermentus. Sūris gaminamas moderniais įrengimais, išgaunama reikalinga sūrio grūdelių konsistencija bei struktūra. Po to sūrio grūdelių masė automatiškai formuojama į apvalias sūrio galvas ir galvos presuojamos. Po presavimo “žalias” sūris yra sūdomas specialiuose baseinuose, po to sūris yra nokinamas specialiose nokinimo kamerose, kur automatiškai palaikoma temperatūra ir santykinė oro drėgmė ir kur sūrį rūpestingai prižiūri kvalifikuotas personalas. Po nokinimo sūris įvelkamas į vakuuminius maišelius ir išvežamas į saugyklas ilgam brandinimui.  Sūris brandinamas iki 48 mėnesių. Organoleptinių savybių (struktūros ir skonio) išryškėjimas priklauso nuo sūrio brandinimo trukmės. Kuo sūris brandesnis  tuo stipresnis ir turtingesnis jo skonis ir aromatas, intensyvesnė spalva.

Nesibaiminkite ilgai brandintame „Džiugo“ sūryje radę mažų baltų grūdelių – tai geros kokybės ženklas. Jie susidaro dėl kalcio laktato – pieno rūgšties druskos. Vienos iš pieno sudedamųjų dalių yra kalcis (mineralas) ir laktozė (pieno cukrus). Raugų bakterijos (dedamos į sūrių gamintuvą) skaldo laktozę iki pieno rūgšties. Kalcis ir pieno rūgštis reaguoja tarpusavyje, tokiu būdu susidaro pieno rūgšties druska – kalcio laktatas. Ilgo brandinimo metu sūris netenka vandens – tai natūralus procesas. Šio „džiūvimo“ metu kalcio laktatas koncentruojasi ir pamažu praranda tirpumą – taip pradeda formuotis balti kalcio laktato kristalai.“

Produkto sudėties ypatumai

Be laktozės. Ilgo brandinimo proceso metu laktozė, pienarūgščių kultūrų poveikyje, skyla iki pieno rūgšties. Todėl sūris DŽIUGAS puikus pasirinkimas žmonėms, kurie netoleruoja laktozės. Baltymų šaltinis. Sūryje DŽIUGAS ne mažiau kaip 20 % energinės vertės sudaro baltymai, kurie ilgo brandinimo metu skyla iki amino rūgščių. Tyrimais nustatyta, jog sūryje DŽIUGAS yra visų nepakeičiamų amino rūgščių, kurios būtinos žmogaus organizmui. Suvalgius 200 gramų sūrio DŽIUGAS organizmas gauna amino rūgščių dozę, kuri prilygsta sportininkų naudojamoms dozėms intensyvių treniruočių metu. Kalcio šaltinis. Suvalgius 100 gramų sūrio DŽIUGAS  patenkinama suaugusio žmogaus kalcio paros norma. (apie 1000 mg).

Nuo kada gaminamas produktas

Nuo 1994 metų.

Kaip augo produkto pardavimai nuo gamybos pradžios

Nuo 200 tonų iki 700 tonų per mėnesį

Produkto eksportas

Europos bendrijos šalys, Rusija, Baltarusija, Ukraina, Izraelis, Amerika

Tolimesnės produkto perspektyvos

Augantis populiarumas Lietuvoje, Europos Sajungoje, pasaulyje, didėjantys pardavimai.

Ar produkto gamybai buvo gauta ES parama?

Taip. Naujų technologijų įsigijimui, kokybės ir našumo gerinimui.

Ar produktas yra gavęs apdovanojimų? Jei taip, kokių?

1998 metais, Lietuvos metų gaminys.

1999 metais, fermentinis sūris DŽIUGAS apdovanotas Agro Balt’99 aukso medaliu.

2005 metais, Tarptautinėje maisto produktų parodoje ,,ПРОДЭКСПО – 2005” kietas pusiau riebus fermentinis sūris DŽIUGAS buvo įvertintas aukso medaliu

2006 metais, Nominacija „Žurnalas geras skonis rekomenduoja“ suteikta AB „Žemaitijos pienas“ sūriui DŽIUGAS,

už žiūrovų simpatijas.

2008 metais, Tarptautinėje maisto produktų parodoje ,,ПРОДЭКСПО – 2008” kietas pusiau riebus fermentinis sūris DŽIUGAS buvo įvertintas aukso medaliu

2009 metais, Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos konkursas „Pasirink geriausią prekę“. AB „Žemaitijos pienas“  sūriui DŽIUGAS suteiktas ženklas.

Konkurse Lietuvos metų gaminys 2009, AB „Žemaitijos pienas“ fermentinis sūris DŽIUGAS apdovanotas aukso medaliu.

2010 metais, tarptautinė maisto produktų parodoje ,,ПРОДЭКСПО – 2010” kietas pusiau riebus fermentinis sūris, DŽIUGAS BRONZE, SILVER, GOLD buvo įvertinti aukso medaliu.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 8.3/10 (562 votes cast)
Sūris „Džiugas“, 8.3 out of 10 based on 562 ratings
Skiltyje: Produkto rinkimai 2010. Palik komentarą arba parašyk atsiliepimą savo blog'e („Trackback“).

Komentarų: 14

  1. Edita
    2010 Lapkričio 18 d., 23:10 | #

    Dievinu šį sūrį. Ypatingai dabar – kai laukiuosi antro vaikelio :) Skanumėlis!!!

  2. Regija
    2011 Sausio 26 d., 20:28 | #

    Pritariu! Jame tiek daug visokiausiu vitaminu ir naudingu medziagu, kad man man 50g gabalelis atstoja visas tas papildu piliules. Super suris. Net mano 1 metu mazius dreba kai pamato valgant:) Mes gerbejai Dziugo!

  3. Joana
    2011 Sausio 27 d., 09:52 | #

    Tikrai nuostabus sūris!!!

  4. Šalna
    2011 Vasario 24 d., 23:07 | #

    Labai gardus sūris. primena itališkąjį, bet nieko čia blogo tame. Pats geriausias užkandis prie vyno, tik gaila,kad kaina „skausminga“.

  5. Linute
    2011 Kovo 19 d., 09:19 | #

    Tai vienas geriausiu kada nors sukurtu lietuvisku produktu! 10 balu!

  6. 2011 Kovo 19 d., 12:49 | #

    Laba diena, gal zinote kas kiek laiko ir kokiame kanale rodo surio Dziugas reklama?

  7. Linute
    2011 Kovo 21 d., 21:29 | #

    Oooo, Eimante, cia su kiekvienu kanalu gali buti atskiras susitarimas. Is patirties zinau apie reklama per radio ir TV, tai reklama gali buti momentine – tik tam tikra diena tam tikru laiku, kitaip tariant progine, gali buti savaitine ir pan. Manau, tokios rimtos imones turetu tureti atstova rysiams su visuomene ir jei tai labai aktualu, ta tikslesne informacija galetu suteikti nebent tik tas asmuo. Linkejimai.

  8. Sara
    2011 Kovo 22 d., 14:17 | #

    Sveiki, gal žinote sūrio Džiugas funkcines savybe?

  9. nonna
    2011 Gegužės 6 d., 11:01 | #

    super suris……- valgyčiau ir valgyčiau

  10. Sandra
    2011 Rugpjūčio 14 d., 23:28 | #

    http://www.zpienas.lt/lt/dziugas/?cid=6&newsid=250
    Šio tinklapio apačioje išsamiai viskas parašyta.

  11. laima
    2012 Vasario 22 d., 19:54 | #

    dziaugiuosi, kad vis daugiau produktu galima rast su dziugo suriu, jie labiau ikandami kainu atzvilgiu

  12. Daiva
    2012 Lapkričio 2 d., 16:12 | #

    Man patinka Dziugas Bronze suris. Jau trecia karta ji perku,gal del to, kad jis 24% riebumo.

  13. Andrius
    2012 Gruodžio 3 d., 20:46 | #

    zemaitijos pienas aplamai is savo visu produktu auksta kokybe spaudzia,saunuoliai nedaugelis gamintoju gali su jais konkuruoti.

  14. 2014 Lapkričio 16 d., 05:12 | #

    Kiek girdėjau, mynėto kalendoriaus siilobmai buvo neteisingai žmonių įsiaiškinti Manau, kad tai tik skaičių pasikartojanti kombinacija kuri gazdina prietaringus žmones

Tavo komentaras

El.pašto adresas viešai nerodomas.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Projektas „Pagaminta Lietuvoje“ kviečia Lietuvos įmones registruoti savo gaminius „Nacionalinio produkto rinkimams“.

    Savo gaminius galėsite pristatyti laidos metu, juos vertins komisija, žiūrovai ir interneto svetainės lankytojai. Metų pabaigoje bus išrinktas vienas „Nacionalinis produktas”.

    Jei norite, kad tai būtų Jūsų produktas – užpildykite anketą.